fredag 9. april 2010

Aioli



Har lyst til å dele en utrolig enkel og god oppskrift på aioli. Har aldri opplevd at den har skilt seg og tar kun to minutter å lage - må prøves ! Holder seg fint i kjøleskapet et par dager.

1 egg
1 ss sitronsaft
1 fedd finhakket hvitløk
1 ss vann
ca 3 dl olje uten smak (f.eks.soya)
salt pepper


Du trenger en stavmikser for å lage aiolien.
Bland alt untatt oljen og kjør det sammen med stavmikseren i ca 10 sekunder (bruk en litt høy smal beholder..)
Mens du fortsatt bruker stavmikseren heller du i oljen i en tynn stråle til du får ønsket konsistens. Den blir tykkere etterhvert som du heller på olje. Smak til med salt og pepper.

Hvorfor ikke feire at våren har kommet med å grille hamburgere eller kyllingburgere med denne utrolig gode aiolien til ? Kan anbefales :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar